Чачак, Србија
Понедељак - Петак 7:30-19:30

Обележили смо Дечју недељу под слоганом
Шта детету треба да расте до неба!?

Традиција обележавања Дечје недеље веома је дуга у свету и код нас, а организује се на иницијативу Пријатеља деце Србије. Циљ манифестације јесте да деца буду у средишту друштвених настојања да остваре право да буду срећна, заштићена и да живе у здравом и сигурном окружењу у којем могу остварити максимум својих потенцијала.

Сваке године се у ОШ ,,Милица Павловић” Чачак низом активности обележава Дечја недеља. Ученици старијих разреда претежно се баве промоцијом и заштитом дечјих права бавећи се најактуелнијим темама, док ученици млађих разреда имају прилику за пуно учешће у друштвеном животу спрам својих интересовања и могућности. Реализују се посете установама културе, излети, спортска надметања, ученици учествују на ликовним и литерарним конкурсима и сл.

 

Дечја недеља 2022 под слоганом Шта детету треба да расте до неба!? одржана је од 3. до 9. октобра ове године. Два одељења првог разреда прошетала су до Мораве и Градског парка, дружили су се и на Градском тргу, а једно одељење првака примио је гостољубиви и дарежљиви домаћин у Издавачкој кући ,,Пчелица”. Радознали прваци закључили су да детету да полети до неба треба… сигурно нека топла и поучна прича.

 

 

 

Ученици трећег разреда ишли у шетњу до спортских терена ,,Младост” и време провели у различитим спортским активностима са својим вршњацима.