ЗАЈЕДНО ДО ПОБЕДЕ
ГЛАСАЈМО ЗА НАШУ ШКОЛУ!

glasanjeПочело је гласање за избор победника конкурса „Не прљај. Немаш изговор! – ИЗАЗОВ” и траје до суботе, 8. јуна у подне.
Молимо вас да гласате за пројектни рад наших ученика под називом:
„Тајна врата Машталишта”
Сајт на коме се гласа: https://neprljajnemasizgovor.rs/

Хвала!

Појашњење гласања: Када уђете на сајт, прво кликните на Login - горе десно, отвориће вам се прозорчић где уносите свој кориснички налог и тада гласате тако што ћете пронаћи рад са нашим називом „Тајна врата Машталишта” у коме гласате. Само једном можете гласати са једне IP - адресе.

 

ПЛАНИРАНЕ АКТИВНОСТИ ЗА УЧЕНИКЕ ОСМОГ РАЗРЕДА

• Крај другог полугодишта за ученике осмог разреда је 31. 5. 2019. године;
• Припремна настава за завршни испит почиње 3. 6. 2019. године и трајаће до 14. 6. 2019. године;
• Додела посебних диплома и диплома „Вук Караџић“ планирана је за 13. јун у 18. 00;
• Родитељски састанак 13. јуна у 19. 00;
• Завршни испит:
17. 6. 2019. године српски језик
18. 6. 2019. године математика
19. 6. 2019. године комбиновани тест.

СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ НАЈБОЉИХ ТАКМИЧАРА

naj3Данас је у ОШ „Милица Павловић“ уприличен свечани пријем најбољих такмичара у овој школској години. Њих 33 представљало је нашу школу на републичким такмичењима. Захваљујући њима школа је постигла свој нови лични рекорд. Овај успех није дошао сам од себе, он је резултат дугогодишњег рада, како самих ученика, тако и њихових наставника. На најлепши могући начин представили су себе, а и школу.
У име свих запослених, желимо им пуно успеха у даљем школовању, као и у животу после завршених школа!

Опширније...

СПОРТСКА НЕДЕЉА У НАШОЈ ШКОЛИ

sn1У суботу, 25. маја 2019. године, од 10. 00 часова одржане су бројне активности у оквиру Спортске недеље. Распоред активности и резултати:

Опширније...

ПРОФЕСОРИ СРПСКОГ ЈЕЗИКА НА СТРУЧНОМ СКУПУ

Dobrica Eric - banerУ петак, 24. маја, када се обележава Дан словенске писмености, организован је Стручни скуп под називом Песничке бројанице Добрице Ерића. На скупу је представљен лик и дело Добрице Ерића кроз различите теме које су излагали професори српског језика и професори разредне наставе. На тему Српске епопеје у стваралаштву Добрице Ерића излагала је Оливера Крупеж, проф. српског језика у ОШ „Милица Павловић“.

Опширније...

МАШТАЛИШТЕ, ПРОСТОР ЗА УЧЕЊЕ И ИГРУ

m8Петачке приче, пројектне активности ученика, учиниле су велику промену у школском простору, а наши петаци су награђени за уложен труд и добро урађен пројекат.

Опширније...

КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ БРОЈАНИЦЕ ИЗ ГРАЧАНИЦЕ

big15У четвртак, 23. маја 2019. године, ученици наше школе организовали су са својом наставницом српског језика Бојаном Вуловић књижевно вече родољубиве поезије Добрице Ерића. Вече је симболично названо Бројанице из Грачанице, по наслову Ерићевог истоименог дела, чији су одломци том приликом читани. Вече је отворила ученица првог разреда Вера Аћимовић, рецитујући песму посвећену нашем великом песнику.

Опширније...

Још чланака...