БОЖИЋНЕ ЧЕСТИТКЕ ИЗ ИТАЛИЈЕ И СРБИЈЕ

Virtual exhibition

192f4654255ab648fa757cfeb2af7ba9Our students are going to make Christmas cards exchange. It is going to be about Christmas traditions and meals. Theirs teachers Radovan Vasojević, Olivera Simović and Simona Vagnoni are going to help them. After that we are planing to make a virtual exhibition. We will send you link for visiting an exhibition. Please join us.

Опширније...

УГОСТИЛИ СМО КОШАРКАШЕ БОРЦА

kkBorac13У уторак, 10. 12. 2019. године, од 16. 50 у фискултурној сали наше школе, угостили смо кошаркаше клуба Борац из Чачка. Ученици су са својим наставницима пожелели добродошлицу играчима, не скривајући радост, одушевљење и узбуђење због њиховог доласка.

Опширније...

poziv

ОРГАНИЗОВАЛИ СМО ОПШТИНСКО ТАМИЧЕЊЕ У ЛЕПОМ ГОВОРУ

lg15У суботу, 7. децембра 2019. године, наша школа организовала је Општинско такмичење у лепом говору четврти пут за редом. На такмичењу је учествовало 87 ученика основних и средњих школа. Резултати такмичења:

Опширније...

ПРИХВАТИ ИЗАЗОВ – БУДИ ШКОЛСКИ БИБЛИОТЕКАР

pi3Градска библиотека „Владислав Петковић Дис” и Библиотекарско друштво Србије организовали су стручно саветовање на тему „21. век у школској библиотеци”, окупивши више од 150 заинтересованих за актуелно стање у школским библиотекама у Србији. Скуп је одржан у четвртак, 5. децембра, у Великој сали чачанске библиотеке, а уједно је то био и претконференцијски дан 16. Међународне конференције БДС која ће бити одржана 12. и 13. децембра у Београду.

Опширније...

КРЕАТИВНОСТ НАШИХ УЧЕНИКА

ПУТОВАЊЕ КРОЗ СРПСКУ ИСТОРИЈУ

k1У оквиру предмета природа и друштво одељење IV4 реализовало је пројектну наставу на тему Путовање кроз српску историју. Под утиском једнодневног излета одлучили смо да месец новембар посветимо великанима наше прошлости, као и важним историјским споменицима.
Путујући од Тополе и нашег Карађорђа, преко Опленца и краља Петра I, стигли смо до савременог доба и драгоцених грађевина, као што је Музеј 21. октобар и Меморијални парк Шумарице. Кроз овај вид наставе ученици су успели на што сликовитији и оригиналнији начин да представе споменике наше историје. Они су научили много тога једни од других, сазнали су нове ствари из националне историје и, оно што је најважније, схватили су колико је важно своју историју и претке поштовати и чувати од заборава.

Опширније...

КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ – САТИРИЧНО ПЕРО ПРОСВЕТНИХ РАДНИКА

vs7У пријатном амбијенту наставничке канцеларије у ОШ „Свети Сава”, 29. 11. 2019. године, одржано је књижевно вече посвећено стваралаштву наставника: Сатирично перо просветних радника. Ово је четврто окупљање на којем су наставници представили своје радове у којима су на духовит или на сатиричан начин проговорили о озбиљним проблемима српске просвете.

Опширније...