Наши чувари дела Вука Караџића у Градској библиотеци

У среду, 23. септембра 2020. године, наставници и ученици наше школе, чланови Удружења ,,Чувари дела Вука Караџића”, присуствовали су програму Свет(л)описи, у Малој сали Градске библиотеке „Владислав Петковић Дис”.

Опширније...

ПРЕПОРУКЕ ЗА ПРЕВЕНЦИЈУ COVID-19 У ШКОЛСКОЈ СРЕДИНИ IZJZ

 

Шта је COVID-19?

COVID-19 је болест изазвана новим корона вирусом (SARS-CoV-2). Болест може бити асимптоматска (без клинички видљивих симптома и знакова) или могу да се јаве респираторни симптоми (повишенa температурa, кашaљ, недостатaк даха, отежано дисање). Код неких особа се може јавити нагли губитак чула мириса, укуса или промене укуса, главобоља, језа, болови у мишићима, умор, повраћање и/или пролив. У тежим случајевима, инфекција може да изазове упалу плућа, тешки акутни респираторни синдром, бубрежну инсуфицијенцију, па и смрт.

Опширније...

Распореди наставе за основну школу

Сви наставни садржаји, у складу са програмом наставе, приказиваће се према претходно утврђеном распореду.Који можете погледати на линку:
https://www.rasporednastave.gov.rs/osnovne-skole.php

За ученике првог циклуса основног образовања и васпитања (I-IV разреда) сви образовни садржаји се емитују путем мултимедијске платформе РТС Планета, а доступни су и преузимањем бесплатне апликације "RTS Moja škola" за мобилне телефоне и таблете, затим на сајту РТС-а и на веб страници mojaskola.rtsplaneta.rs.

На мултимедијској интернет платформи РТС Планета сви заинтересовани ученици, родитељи и наставници могу накнадно да погледају наставне садржаје које су пропустили.

За ученике другог циклуса основног образовања и васпитања (V-VIII разреда) сви образовни садржаји се емитују путем јавног медијског сервиса РТС на каналима РТС 2 и РТС 3. Настава за ученике петог разреда биће емитована на каналу РТС 2, са почетком у 8.00 часова, док ће се настава за ученике (VI-VIII разреда) емитовати на каналу РТС 3, са почетком у 8.00 часова.

Такође, све наставне јединице се есмитују и путем мултимедијске платформе РТС Планета, а доступни су и преузимањем бесплатне апликације "RTS Moja škola" за мобилне телефоне и таблете, затим на сајту РТС-а и на веб страници mojaskola.rtsplaneta.rs.

Ученици петог, шестог и седмог разреда имаће дневно по три часа, док ће ученици осмог разреда имати четири часа.

Распоред звона од 1.9.2020. год.

Опширније...

ОБАВЕШТЕЊЕ

Пријем будућих ученика првог и петог разреда обавиће се у понедељак 31.8.2020.год. према следећем распореду:

Први разред:
У 12 часова одељења 1/1 и 1/2,
У 13 часова одељења 1/4 и 1/5,
У 14 часова одељење 1/3 ( целодневна настава).

Пријем ученика и родитеља ( пожељно је да са учеником буде само један родитељ) првог разреда биће испред улаза у нову ( учитељску) зграду.

Пети разред:
У 9 часова одељења 5/1 и 5/2,
У 10 часова одељења 5/3 и 5/ 4,
У 11 часова одељења 5/5 и 5/6.

Пријем ученика петог разреда биће у дворишту школе:
- 5/1, 5/3, 5/5 испред улаза у кухињу,
- 5/2, 5/4, 5/6 испред улаза у нову ( учитељску) зграду.

Директор школе
Зоран Илић