Радионица Тајни пријатељ

Добра сарадња са родитељима и њихово укључивање у школске активности и рад школе одувек је био приоритет и традиција у Основној школи „Милица Павловић“

Опширније...

Међународно испитивање рачунарске и информационе писмености (ICILS 2023.)

Међународног испитивања рачунарске и информационе писмености (ICILS 2023.), у организацији Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања, Београд. спроведено је у ОШ Милица Павловић“ 17. и 18.5.2022. У истраживању су учествовала два одељења осмог разреда, а наставници који предају тим одељењима анкетирани су онлајн упитницима.

Опширније...

Kвиз о Вуку Караџићу

            Почетком новембра, ученици одељења VIII/1 – Дора Брадић, Јана Симовић и Милош Матовић – уз помоћ своје разредне Мирјане Маринковић, проф. српског језика и књижевности, организовали су Квиз о Вуку Караџићу на тему реформе српског језика, писма и правописа. Циљ часа био је да ученици кроз забаву провере своје знање о овој теми, изузетно значајној за развој српског језика и културе.

            Ученици су били веома мотивисани и са лакоћом су решавали задатке. Овакав тип часа показао се као врло делотворан када је усвајање захтевних садржаја у питању, а ученици су истакли да би волели да их у наредном периоду буде више.

Опширније...

ПОСЕТИЛИ СМО МУЗЕЈ

У петак, 20. маја ученици одељења I4, I5, I6 и IV4 посетили су музеј. Уживали су слушајући приче о настанку накита, легенде о шкољкама, бисерима, драгом и полудрагом камењу... Разгледали су фотографије различитих природних материјала за израду накита, као и музејске примерке накита. Посету је учинио занимљивијом разговор са археолозима, који су вршили истраживања у дворишту музеја.

Опширније...

 

Ученици другог разреда посетили изложбу
Од кликера па до боба, било је то лепо доба

Ученици другог разреда у целодневној настави (одељење II3), у четвртак, 12. маја 2022. године, посетили су један необичан музеј и упознали стваралаштво нашег суграђанина Рата Смиљанића. Аутор је своју поставку симболично назвао Од кликера па до боба, било је то лепо доба. Чини је неколико хиљада експоната из области политике, спорта и културе.

Опширније...