Ученици наше школе у Руском дому у Београду

Удружење Ксенија – руски језик, у оквиру Савеза српско-руског друштвеног дијалога Кос”, организовало је изложбу и концерт у Руском дому у Београду поводом Дана мајки. Манифестација Стазама наших предака окупила је представнике 17 школа, из десет градова из Србије, у којима је на неки начин заступљен руски језик. Истоветна манифестација одржаће се у свих десет места из којих су школе учеснице и заживеће у многим другим, у обе земље.

UvodnaRus

Опширније...

Одржано Општинско такмичење у гимнастици
после вишедеценијске паузе

UVODNA

У четвртак, 16. децембра 2021. године, ОШ Милица Павловић” Чачак била је домаћин Општинског такмичења у спортској гимнастици. Наше задовољство пратила је велика одговорност јер се такмичење одржава после вишедеценијске паузе. Потрудили смо се да максимално помогнемо Савезу за школски спорт и да на тај начин допринесемо популаризацији овог базичног спорта.

Опширније...

Одржано Општинско такмичење у лепом говору

У суботу, 11. децембра 2021. године, у Свечаној сали ОШ Милица Павловић” Чачак одржано је Општинско такмичење у лепом говору.

Пандемијска ситуација и прописиване мере онемогућиле су окупљање у протеклој школској години, али нису умањиле жељу ученика и наставника да наставе да уживају у лепој речи, да се такмиче и друже, пре свега. Ове године учешће је узело 59 ученика из основних и средњих школа. Најуспешније ученике одабрао је стручни жири, који су чинили професори из средњих и основних школа из Чачка (професори српског језика и књижевности из Прехрамбено-угоститељске и Техничке школе, професори српског језика и књижевности из ОШ Вук Караџић”, ОШ Ратко Митровић”, ОШ Филип Филиповић”, ОШ Свети Сава” и ОШ Милица Павловић” и професори разредне наставе из ОШ Божо Томић” и ОШ Милица Павловић”).

UVODNA1

Опширније...

Без длаке на језику

На позив библиотекара и актива српског језика, ученици петог разреда ОШ „Милица Павловић“, у четвртак, 25. новембра 2021. посетили су ОШ Владислав Петковић Дисˮ у Заблаћу. Повод је била радионица „Без длаке на језикуˮ коју су организовали чланови библиотечке секције коју воде проф. српског језика Зорица Ђаковић и библиотекар у Огранку Дубравка Илић. Они су знања која су стекли током године на бројним едукативним радионицама на тему „Негујмо српски језикˮ представили видео-презентацијом, дијалозима и занимљивим сценским наступом.

Опширније...

28. SonS вебинар
Представљање победничких пројеката
са првог националног
Science on Stage фестивала

У четвртак, 25. новембра 2021. године, од 17.00 часова, у оквиру циклуса Примери најбољих STEAM наставних пракси у Србији, биће представљена два победничка пројекта са првог националног SonS фестивала. Један од предавача је наша колегиница Биљана Ускоковић Брковић.

Организатори вебинара заинтересованим наставницима омогућавају право да стекну званични сертификат за стручно усавршавање унутар установе, потпуно бесплатно. Након одржаних предавања, полазници вебинара имаће могућност да са ауторима победничких пројеката попричају путем апликације Google meet и питају их све што их интересује како би унапредили свој наставни приступ.

Пријава се може извршити путем линка:

https://sons.institut.edu.rs/2021/11/19/nastavljamo-sa-predstavljenjem-pobednickih-projekata-sa-prvog-nacionalnog-sons-festivala/

Опширније...