ПРИХВАТИ ИЗАЗОВ – БУДИ ШКОЛСКИ БИБЛИОТЕКАР

pi3Градска библиотека „Владислав Петковић Дис” и Библиотекарско друштво Србије организовали су стручно саветовање на тему „21. век у школској библиотеци”, окупивши више од 150 заинтересованих за актуелно стање у школским библиотекама у Србији. Скуп је одржан у четвртак, 5. децембра, у Великој сали чачанске библиотеке, а уједно је то био и претконференцијски дан 16. Међународне конференције БДС која ће бити одржана 12. и 13. децембра у Београду.

Опширније...

ПРОМО ЕКО ДАН У НАШОЈ ШКОЛИ

ed14У суботу, 19. октобра 2019. године, организован је Промо еко дан три чачанске Еко школе у Основној школи „Милица Павловић”. Ове године смо ми као Еко школа угостили ОШ „Свети Сава” и ОШ „Ратко Митровић”, које су, такође, стекле престижно звање Еко школа.

Опширније...

poziv

ЧИШЋЕЊЕ ЗАПАДНЕ МОРАВЕ И ЈЕЗЕРА МЕЂУВРШЈЕ

cm2Мали допринос ученика наше школе у чишћењу реке и језера, учинио је да се данас сви боље осећамо. Свима је послата порука колико нама значи клисура. Очарани њеном лепотом и чистим погледом, провели смо диван, сунчан дан чистећи трагове оних који не виде, не чују и не говоре језиком природе. Надамо се да ће се бар постидети пред овом лепотом, када после нас посете клисуру. Корпе су видљиве, рециклажни плато, такође, још само наши суграђани да прогледају.

Опширније...

ПОСЕТИЛИ СМО СТУДЕНИЦУ И СОПОЋАНЕ

sis1Стручно веће за географију, у сарадњи са вероучитељима, организовало је излет за ученике осмог разреда средином октобра. Моји вршњаци и ја посетили смо манастире Студеницу и Сопоћане у југозападној Србији.

Опширније...