ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ БИОЛОГИЈЕ

Резултате са општинског такмичења из биологије можете погледати на линку.


RODITELJSKI ZA PRVAKE 1

Аплакиција на Еуправи за заказивање термина тестирања будућих првака биће доступна родитељима од 20.марта .до 31.маја. Министарство просвете обезбедило је подршку родитељима у вези са е заказивањем и сва питања и недоумице могу се поставити на телефон 0117350557.


 

Друго место за другаке на Пажљивковој смотри

            У уторак, 7. марта 2023, ученици другог разреда наше школе учествовали су на Општинском такмичењу из саобраћаја, на Пажљивковој смотри.

Опширније...

Хвала, Јована, што нас ниси заборавила
и што искрено верујеш у образовање младих!

uvodna

Данас нас је посетила успешна млада научница, некадашња ученица наше школе Јована (Дивљаковић) Ковачевић. Јована је докторирала на Фармацеутском факултету у Београду, а каријеру наставила у престоници Холандије, где је успешно одбранила докторску дисертацију на Факултету природних наука. Као поклон од колега са Врије Универзитета у Амстердаму, добила је финансијска средства која је желела да поклони нашој школи у циљу пружања помоћи у едукацији ученика у области наставе биологије.

Опширније...

Угледна активност

Обредни словенски празници – Беле покладе, Масленица и Бела недеља

На часовима српског језика и књижевности у шестом разреду обрађене су приче из словенске митологије, а потом обредне народне лирске песме које представљају одраз некадашњих паганских веровања. Са примањем хришћанства, многе обредне песме прилагодиле су се религијским потребама, односно празницима.

Опширније...