Чачак, Србија
Понедељак - Петак 7:30-19:30

Светосавска недеља Свети Сава у народним причама

Учешће у Светосавској недељи узели су и ученици петог разреда, мотивисани да нешто више сазнају о великом српском просветитељу. Како је у програму за пети разред само епска народна песма Свети Саво, организована је угледна активност у којој су ученици V/2 припремили кратке приче о Светом Сави, док су ученици V/3 имали задатак да начине избор стихова о овом српском светитељу.

Наставница књижевности и српског језика Оливера Крупеж поделила је одабране текстове из књиге Приче о Светом Сави Симеона Маринковића. Ученици су међусобно одабрали са ким ће сарађивати и на који ће начин представити садржај.

У фискултурној сали школе, 31. 1. 2023, у термину верске наставе, одржан је угледни час на којем су присуствовали Јелена Грујанац, наставник физичког васпитања и одељењски старешина V/3, вероучитељ Ђорђе Чоловић и ученици V/2. Маријана Трифуновић, наставник књижевности и српског језика, пратила је део активности и забележила најуспешније драматизације и казивања одабраних текстова о Светом Сави.

Час је допринео вишеструкој међупредметној корелацији захваљујући бројним поукама о доброти, племенитости, здрављу, честитости, вери и значају природе, које су пренеле ове кратке и разумљиве приче.