Чачак, Србија
Понедељак - Петак 7:30-19:30

Светосавска недеља Ко је био Свети Сава

Поводом Светосавске недеље, ученици VI/3 припремили су видео-прилоге са интервјуима које су обавили са наставницима, библиотекаром и секретаром школе, али и са члановима својих породица.

Сами су предложили овај вид активности и договорили се о начину реализације. Јован Ружичић прикупио је све прилоге и уклопио их у једну презентацију.

Ученици су били веома маштовити: вокално извођење светосавске химне, певање уз пратњу хармонике, рецитовање, давање одговора на припремљена питања. Било је сећања на некадашњи начин обележавања Савиндана, као и краћих предавања о Светом Сави.

Након приказивања у одељењу, ученици су гостовали у VIII/1. Наставница књижевности и српског језика Оливера Крупеж најпре је образложила како је настала презентација. Ученици који су припремили прилоге могли су да чују коментаре својих старијих другова о томе шта им се највише допало.  

Наставница књижевности и српског језика Маријана Трифуновић искористила је прилику да са ученицима осмог разреда размотри одлике интервјуа као форме новинарског изражавања.

Час је био право освежење с обзиром на то да је било веома забавних прилога, али и поучан због тога што су сви стекли увид шта је могло да се уради боље и добили неке идеје за наредне активности.