Чачак, Србија
Понедељак - Петак 7:30-19:30

СПОРТСКИ СУСРЕТИ МЛАДИХ

Из угла капитена....

Ја волим спорт. Тренирао сам фудбал четири године, а сада тренирам кошарку. Обрадовао сам се када је учитељица рекла да ћемо се такмичити са другим школама из Чачка.

Такмичење је одржано у среду на атлетској стази. Победили смо другаре из ОШ „Танаско Рајић”, а изгубили од тима ОШ „Др Драгиша Мишовић”. Имали смо две екипе из нашег одељења. У једној екипи капитен је био мој друг Вук, а ја у другој екипи. Био сам узбуђен као да играм фудбалску утакмицу на неком важном турниру. Дали смо све од себе. Моја екипа је освојила треће место! Било је навијача који су нас бодрили. Најлепше је то што су сви другари мог из одељења били међу њима.

У повратку смо свратили у парк. Са другарима сам се играо јурке. На растанку је почела киша и означила крај часа у природи, као када звоно означи крај школског часа.

Ђорђе Ћусловић II4

Из угла навијача....

У среду, 12. 5. 2021. године одржано је такмичење у спортској игри Између две ватре, на атлетској стази у Чачку. Учествовало је и моје одељење, II4, које је представљало ОШ „Милица Павловић”. У играма је учествовало неколико школа из Чачка. Имали смо среће па киша није покварила ово спортско дружење поред Мораве. Припремали смо се на часовима физичког васпитања. Они који су били најбољи, изабрани су за учеснике, а остали су били навијачи.

Учесници су били подељени на групе Милица 1 и Милица 2. Прво смо се такмичили са ОШ „Др Драгиша Мишовић”. Ми навијачи смо их бодрили речима: „Напред, наши, Драгиша се плаши! … Драгиша је победио Милицу!” Потом се Милица 2 такмичила са ОШ „Танаско Рајић”. Милица је победила Танаска! У полуфиналу Милица 2 изгубила је од Драгише.

Догађај је био узбудљив. Надам се да ће се такмичење поново одржати да бисмо уместо трећег, освојили прво место! Прво место је освојила ОШ „Др Драгиша Мишовић”, друго место ОШ „Вук Караџић”, а треће место наша најбоља, „Милица Павловић”.

Федор Живковић II4