ДИГИТАЛНО ПУТОВАЊЕ

 

СТРУЧНОГ ВЕЋА БИБЛИОТЕКАРА МОРАВИЧКОГ ОКРУГА

У Регионалном центру за стручно усавршавање одржан је састанак Стручног већа библиотекара Моравичког округа. Биљана Лукић школски библиотекар и Радован Васојевић проф.енглеског језика презентовали су дигитални алат QR- Code, као пример добре праксе који смо научили у школи „Спинут“ У Сплиту.

Презентација link

http://osmilicapavloviccacak.edu.rs/index.php/home/
722-nasi-bibliotekari-u-regionalnom-centru-za-strucno-usavrsavanje.html

http://www.skolskaupravacacak.rs/?start=15

dig5

 

ERASMUS У ОШ „МИЛИЦА ПАВЛОВИЋ“

DaniEr9У нашој школи 10.10.2019. обележили смо Erasmus дан. Приредили смо изложбу фотографија за ученике и наставнике школе која им је приближила искуства мобилности наставника. Изложили смо фотографије са часова које смо посетили, показали учионице и радне зидове. Објаснили смо ученицима како изгледа дан у Енглеској и Хрватској школи. Како њихови вршњаци уче и како се забављају. Путовање кроз школе Енглеске и Хрватске ученици су доживели кроз коришћење алата QR-Code уз помоћ кога су могли да нађу одговарајући текст везан за слику коју гледају. Дигитално путовање омогућило је примену новог дигиталног алата, кроз причу о вршњацима у ове две земље и разбијање културолошких предрасуда.

https://www.smore.com/er6n9?ref=board

digput1

digput2

digput3

digput4

 

ИЗВЕШТАЈ О УГЛЕДНОМ ЧАСУ „ГРАЂАНИН СВЕТА”

У уторак, 5. 11. 2019. год. ученици осмог разреда имали су прилику да примене нов начин усвајања градива, уз примену QR кода. Интегрисани су часови српског језика, грађанског васпитања, веронауке и географије.

Ученици су у простору школске библиотеке очитавали QR кодове на којима су била упутства и питања. Задаци су били истраживачко-откривачки. Подсетили смо се садржаја Конвенције о правима детета која се тичу људских права у вези са националним мањинама, неговању културе, језика, обичаја и вере.

На крају часа ученици су имали задатак да открију шифру како би успешно отворили кутију у којој је било „благо”, обележивачи за књиге са чланом 14. и 30. Конвенције о правима детета и бомбоне. Такође су попунили и анкету о протеклом часу. Резултати занкете:

Твоје мишљење нам је врло важно. Заокружи тврдње.

Час је брзо прошао.    

ДА

95,65 %

НЕ

4,35 %

Било је занимљиво учити на овај начин.  

ДА

100 %

НЕ

0%

Ангажовала/о сам се на часу.  

ДА

86.95 %

НЕ

13,05 %

Користићу QR код?  

ДА

52,17 %

НЕ

47,83 %

Да ли си ти „грађанин света”?

ДА

100 %

НЕ

0 %

Активност „Грађани света” припремили су и реализовали Драгана Радмилац, школски педагог, Биљана Лукић,школски библиотекар, Бојана Никшић, проф. српског језика и књижевности и Драган Васиљевић, проф. географије.

1

2

 

3

GEOGEBRA

У нашој школи наставник математике Младен Капларевић са наставницима информатике Лелом Симеуновић и Радојицом Чоловићем применили су алат GeoGebra за обраду Збира унутрашњих углова у троуглу у циљу унапређивања метода рада на часу, као и јачања мотивације за учење. Направљена је корелација са предметима информатика и математика као и јачање дигиталних компетенција ученика. Кроз анкетирање ученика добили смо позитивну повратну информацију о задовољству наставом.

GG1

GG2

GG3