Чачак, Србија
Понедељак - Петак 7:30-19:30

Наши кошаркаши настављају са успесима

На Општинском такмичењу у кошарци, које је одржано 22. фебруара 2022. године, дечаци и девојчице ОШ ,,Милица Павловић” Чачак освојили су прво место. Успех су поновили на Окружном такмичењу, 24. фебруара 2022, потом на Међуокружном, 2. марта, освојивши поново прво место, чиме су остварили пласман на Републичко такмичење. Наши кошаркаши заблистали су и на Републичком такмичењу и освојили прво место, 8. марта 2022, док су наше кошаркашице понеле сребрну медаљу.

          

 Након што су кошаркашке екипе дечака и девојчица наше школе освојиле прво место на Општинском такмичењу у баскету 3x3 (11. фебруара), на Окружном такмичењу (11. марта), потом и на Међуокружном (15. марта) – и оставиле противнике без даха – како су многи медији пренели, заузеле су четврту (женска екипа) и прву позицију (мушка екипа) на републичком нивоу овог такмичења, одржаном у Пожаревцу, 23. марта 2022. године.

 

Министарство спорта препознало је успехе наших кошаркашких екипа и у сарадњи са Савезом за школски спорт Србије донирало спортску опрему. Тим поводом су нашу школу посетили министар омладине и спорта у Влади Републике Србије Вања Удовичић и градоначелник Чачка Милун Тодоровић са руководством локалне самоуправе.

 

 

 

Поводом свечаности Града Чачка која се традиционално одржава сваке године у организацији Чачанског спортског савеза, уприличена је додела признања за најуспешније из области спорта. Као најуспешнији професор физичког и здравственог васпитања проглашен је проф. Срђан Раденовић, који успешно предводи наше кошаркашке екипе.

Удружење спортских новинара Града Чачка наградило је по тридесет други пут најупешније спортисте, појединце и колективе у 2021. години. За најуспешнију екипу проглашена је кошаркашка екипа ОШ ,,Милица Павловић” Чачак, а за најуспешнијег професора – још једном – награду је добио проф. Срђан Раденовић.