Чачак, Србија
Понедељак - Петак 7:30-19:30

Наше Математичарке мађионичарке прве на Вијугању

На онајан такмичењу из математике, Вијугању, које организује школица Малац генијалац, прво место су освојиле четири ученице из одељења III4. На такмичењу је учествовало 57 тимова из Србије, а Матеа Дојчиловић, Хана Маричић, Јана Гачановић и Вера Аћимовић имале су максималан број бодова. У Београду су им уручене награде.

Своје утиске са такмичења пренела нам је Вера Аћимовић.

Моји другари из одељења и ја волимо да се дружимо, али и да се такмичимо. Зато смо се веома обрадовали када нам је учитељица Лела Петровић саопштила да школица Малац генијалац организује, на нивоу целе Србије, онлајн такмичење из математике, под називом Вијугање.

Било је потребно саставити екипу од четири такмичара и одабрати родитеља који ће бити домаћин и ментор нашег вијугања. За тили час настале су чак четири екипе у нашем одељењу, али су само три ушле у други круг такмичења – у финале.

Групу Математичарке мађионичарке чиниле смо Матеа, Хана, Јана и ја. Имале смо два сата за израду и слање задатака. Наша сјајна четворка расипала је своју математичку магију и за непуних 30 минута урадиле смо свих шест финалних задатака, а моја мама, ментор екипе, летела је око нас, дивила се нашој ефикасности и брзином светлости слала наша решења, јер се и брзина узимала у обзир. Биле смо пресрећне јер смо се без проблема суочиле са овим математичким изазовом у коме је учествовало 57 тимова из целе Србије и маштале смо о томе да освојимо прву награду – таблет за сваког члана тима! Наша учитељица и моја мала биле су поносне на нас, а када су стигли резултати и када смо виделе да су на првом месту Математичарке мађионичарке са максималних 60 поена, настала је општа радост! Учитељица нам је одмах честитала и радовала се са нама.

Остаће ми у дивном сећању ово узбудљиво вијугање са другарицама, што на такмичењу, што у мојој соби.