Прославили Дан школе
Свечари посведочили о вредности српског језика, вере и науке!

Квалитет васпитно-образовног рада уочава се у вишедеценијском опстанку једне установе. Основна школа „Милица Павловић” Чачак већ 85 година потврђује своје успехе и резултате. У понедељак, 17. октобра 2022, школа је свечано обележила Дан школе. Организатори програма били су учитељи и наставници, а учесници у програму ученици школеи гости!Свечарски дан несвакидашњим је учинило гостовање ученика и запослених из Основне школе „Сретен Лазаревић” из Прилика који су својим учешћем пружили руку пријатељства и сарадње између школа!

Dan skole uvodna mala 1   Dan skole uvodna mala 2

Пригодним дочеком уз звуке хармонике и традиционалном Добродошлицом гости су послужени погачом и сољу. Након мелодичних тонова школске химне, присутнима се обратио директор школе Зоран Илић. Осврнувши се на рад школе у протеклом периоду, директор је изразио задовољство због успеха који ученици, учитељи и наставници постижу на путу ка остваривању мисије квалитетног васпитања и образовања.

У програму су се смењивали драмски прикази ученика другог разреда, ученичка музичка извођења на инструментима и композиције школског хора. Другаци су на шаљив начин представили сцене из школског живота, дечје бриге, дилеме и несташлуке.

Дан школе посебним је учинило гостовање ученика и запослених из Основне школе „Сретен Лазаревић” из Прилика са којима се ученици не срећу први пут. Наиме, ови млади чувари српске народне културе приредили су у децембру у Градској библиотеци Изложбу „Расковничари на терену”. У мају су ученици петог разреда Основне школе „Милица Павловић” учествовали у поучним и забавним радионицама које су ученици из Прилика припремили поводом Дана словенске писмености у Дому културе. Такође, у септембру су чланови хора ОШ „Милица Павловић” учествовали са ученицима ОШ „Сретен Лазаревић” у програму приређеном поводом представљања последњег броја Српског народног календара „Даница” у Градској библиотеци „Владислав Петковић Дис”. Вишеструка сарадња ове две школе крунисана је на свечаности поводом Дана школе када су ученици из Прилика поклонили својим вршњацима драматизацију са темом из народне традиције. У оквиру пројекта Расковник, ученици шестог и седмог разреда припремили су драмски приказ „Даница”, према тексту своје наставнице српског језика и књижевности Верице Костић. Гости су на сцени уприличили преплитање призора из савременог живота са мотивима из некадашњег сеоског живота.

Дан школе „Милица Павловић” био је испуњен радошћу и бројним садржајима, а најпре, сликама из прошлости којима се Српчићи подсећају свога порекла! Свечари су пригодним програмом посведочили да се српски народ још од српског просветитеља Саве до данас кроз школу просвећује речју која проноси вредност српског језика, вере и науке!

(извор: Чачански глас, октобар 2022)

Dan skole uvodna velika

Dan skole 1   Dan skole 2
Dan skole 3   Dan skole 4
Dan skole 5   Dan skole 6
Dan skole 7   Dan skole 8
Dan skole 9   Dan skole 10
Dan skole 11   Dan skole 12
Dan skole 13   Dan skole 14