Ученици наше школе у Руском дому у Београду

Удружење Ксенија – руски језик, у оквиру Савеза српско-руског друштвеног дијалога Кос”, организовало је изложбу и концерт у Руском дому у Београду поводом Дана мајки. Манифестација Стазама наших предака окупила је представнике 17 школа, из десет градова из Србије, у којима је на неки начин заступљен руски језик. Истоветна манифестација одржаће се у свих десет места из којих су школе учеснице и заживеће у многим другим, у обе земље.

UvodnaRus

Нашу школу представљало је 10 ученика из одељења V/3: Борис Василић, Соња Ваиљевић, Јанко Видојевић, Дуња Ђурић, Јана Маринковић, Теодора Маркешевић, Јован Ружичић, Калина Секулић, Ана Тоскић и Марија Хаџи Гостиљац. Наставница музичке културе Виолета Славковић припремила је са њима сплет песама на руском језику: дечју песму о мајци Зореньки краше и руске народне песме: Конь, Катюша и Калинка.

Путовање је било узбудљиво, ученици су пре наступа посетили Музеј илузија, прошетали градом, а затим купили сувенире са руским мотивима.

Приређена је закуска на почетку посете, а на крају су сви ученици добили захвалнице и пакетиће са слаткишима из Русије.

Ово је била још једна у низу активности које се одвијају од када је у нашој школи започела факултативна настава руског језика: ученици је похађају бесплатно, стичу знања о сродности два језика и два словенска народа, као и о њиховим историјским и културним везама.

nuurdub1   nuurdub2
nuurdub3   nuurdub4
nuurdub5   nuurdub6
nuurdub7   nuurdub8