Без длаке на језику

На позив библиотекара и актива српског језика, ученици петог разреда ОШ „Милица Павловић“, у четвртак, 25. новембра 2021. посетили су ОШ Владислав Петковић Дисˮ у Заблаћу. Повод је била радионица „Без длаке на језикуˮ коју су организовали чланови библиотечке секције коју воде проф. српског језика Зорица Ђаковић и библиотекар у Огранку Дубравка Илић. Они су знања која су стекли током године на бројним едукативним радионицама на тему „Негујмо српски језикˮ представили видео-презентацијом, дијалозима и занимљивим сценским наступом.

 

У посети Заблаћу

 

У четвртак, 25. новембра, ученици петог разреда са наставницом српског језика Тањом Ђорђевић посетили су Основну школу ,,Владислав Петковић Дис”, конак и библиотеку у селу Заблаће.

 

Дивни и љубазни домаћини потрудили су се да нам боравак у својој школи учине пријатним и занимљивим.

 

Ученици старијих разреда приредили су веома занимљиву радионицу ,,Без длаке на језику“. На духовит и занимљив начин потрудили су се да покажу како се правилно говори и пише и да посебно објасне устаљене фразе које се користе у свакодневном говору и одгонетну зашто је неко „са крушке паоˮ или  ради „Сизифов посаоˮ,  „млати празну сламуˮ,  а „село му шпанскоˮ…

 

Након радионице, посетили смо конак и библиотеку који се налазе у дворишту оближње цркве. Библиотекарка Дубравка Илић испричала нам је занимљиве, поучне податке о школи, конаку и библиотеци. Било је ово једно веома занимљиво и поучно дружење. Вратили смо се са лепим утисцима, обогаћени једним новим искуством.

 

Договорили смо се да следећи сусрет буде у нашој школи, када ћемо ми бити у улози домаћина.

 

Николина Кукић V6

tdj1

tdj2

tdj3

tdj4

tdj5

tdj6