МЕЂУ ПОБЕДНИЦИМА
ПРВОГ НАЦИОНАЛНОГ
SCIENCE ON STAGE ФЕСТИВАЛА

sfUVODNA

Ученици наше школе учествовали су на првом националном Science on Stage фестивалу који је одржан 18. септембра 2021. године, у просторијама Савремене основне школе у Беoграду. Тим из наше школе и њихов ментор, проф. биологије Биљана Ускоковић Брковић, са пројектом Визуелна перцепција, заједно са још три тима из Србије, победници су фестивала.

Стручни жири чинили су водећи експерти на пољу образовања из Србије. Од преко 80 пристиглих радова, жири је одабрао 35 финалиста и прогласио 4 победника. Победнички радови морали су имати, према пропозицијама такмичења, интересантну међупредметну корелацију, проактивни приступ и научну утемељеност. Главни критеријуми којима су се водили чланови жирија, заснивали су се на чињеници да пројекти треба да промовишу интересовање учесника за науку, учење засновано на истраживању, али и да имају одржив ефекат, буду изводљиви у свакодневном школском животу и да се могу финансирати разумним трошковима.

Нашем тиму велику подршку пружили су ученици одељења VI/4, VII/5 VIII/5, родитељи ученика који су помогли да се рад у што краћем року заврши и колеге из Машинско-саобраћајне школе. Свесрдну помоћ пружио им је и пензионисани проф. машинских предмета Драгиша Петковић. Тим велику захвалност дугује и Сањи Живановић, проф. ликовне културе, која је несебично помогла у осликавању наставног средства – модела ока од стиропора.

За представљање пројекта најбоље критике добили су Сара Ћировић, Теодора Драмићанин и Никола Коларевић, ученици седмог разреда.

Тим из наше школе представљаће Србију на интернационалном такмичењу у Прагу, које ће се одржати у марту 2022. године.

sf1     sf2
sf3     sf4
sf5     sf6
sf7     sf8