НАШИ КОШАРКАШИ ОСВОЈИЛИ СУ СРЕБРО
НА СВЕТСКОМ ТАКМИЧЕЊУ ОСНОВНИХ ШКОЛА

17a

Светско првенство основних школа, Школаријада, одржано је у Београду, од 11. до 19. септембра 2021. године. Ученици основних школа такмичили су се у четрнаест различитих спортова, а учешће је узело преко четрдесет држава, са више од две хиљаде младих спортиста. Ово такмичење организовано је по први пут у свету, и то у нашој земљи, под покровитељством Министарства омладине и спорта и Међународног савеза за школски спорт Србије, који је и званични организатор такмичења.

Пласман на ово велико такмичење кошаркашки тим наше школе са наставником Срђаном Раденовићем остварио је освојивши прво место на републичком такмичењу прошле школске године, а одлазак наших представника омогућили су локална самоуправа и Савез за школски спорт Чачак.

Прву утакмицу сјајно су одиграли већ 13. септембра. Пласман у финале изборили су победивши ученике из Украјине у полуфиналној утакмици у петак, 17. септембра, док су у финалној утакмици успешнији били ученици из Мексика.

Поред сјајних спортских надметања, Школаријаду је обележило и дружење са екипама кроз фан-зону и екудативне кутке за све учеснике, дружење на Калемегдану и размена искустава са основцима из целог света.

Наши ученици и професор Срђан Раденовић дали су све од себе и достојанствено представљали Савез, град и нашу земљу. О њиховом историјском подвигу писали су сви локални медији и извештавале телевизије са националном фреквенцијом.

Прва смо и једина основна школа која је у неком спорту освојила медаљу на светском првенству. МОМЦИ, БРАВО!!!

1       2b
3       4
5       6
7       8
9       10
11       12
13       14
15       16
17       18
19       20
21       22
23       24