НА ПРОМОЦИЈИ ДАНИЦЕ ЗА МЛАДЕ

dzm1У уторак, 19. новембра 2019. године, у нашој школи одржана је промоција Даницe за младе. Реч је о духовитом школском забавнику у којем можемо пронаћи кратке народне умотворине и дела савремених аутора, различите прозне врсте и нама најинтересантније – шаљиве песме.

Са радошћу смо дочекали наставницу Милу Мутавџић и њене вредне ученике из ОШ „Свети ђакон Авакум” из Трнаве, који су промовисали Даницу за младе. На самом почетку промоције обратила нам се наставница Оливера Крупеж која је најавила госте, подсетила нас на значај Вуковог рада и упознала са садржајем забавника. Потом нам се обратила наставница Мила Мутавџић и најавила своје ученике. Забавно је било слушати духовите причице и песме из новог броја Данице за младе.
Овај изванредни забавник могу читати сви од седам до сто седам година – нашалиле су се наше наставнице. И заиста, Даница је препуна шаљивих песмица и прича, има у њој и интересантног материјала на новинаре. Из Свечане сале понели смо лепе утиске.

Соња Остојић VII/2

 

 

 

Иако никада у рукама нисам држала Даницу за младе, она ми се веома допала. Довољно је било само да чујем неколико занимљивих загонетки и једну шаљиву причу.

Ивана Дојчиловић V/3

Била сам у уторак на промоцији Данице за младе. Допало ми се што је књига забавна, а едукативна. Можеш да се насмејеш и забавиш уз песмице и причице, али и да нешто ново научиш. Мислим да је у њу уложено много труда и рада.

Дуња Кузмановић V/3

Свидело ми се кад нам је наставница постављала загонетке из Данице за младе. Баш је било забавно! Забавни су били и млади глумци – девојчица и њен ујка. Препоручила бих свим ученицима овај забавник зато што у њeму има много интересантних и духовитих текстова.

Милица Пешић V/3

Најинтересантније ми је било када су ученици из ОШ „Свети ђакон Авакум” из Транаве одговарали на загонетке изговарајући речи наопако. Иако су ми другари из Трнаве у почетку деловали уплашено, сјајно су представили овај школски забавник. Надам се да ће у нашој школи бити још оваквих промоција.

Анђела Милутиновић V/3

dzm2

dzm3

dzm4

dzm5

dzm6

dzm7

dzm8

dzm9

dzm10

dzm11

dzm12

dzm13

dzm14

dzm15

dzm16

dzm17

dzm18

dzm19

dzm20

dzm21

dzm22

dzm23

dzm24

dzm25

dzm26

dzm27

dzm28

dzm29

dzm30

dzm31

dzm32

dzm33