ВЕЧЕ РУСКЕ ПОЕЗИЈЕ И КУЛТУРЕ

vrp14Наша школа традиционално организује Вече руске поезије и културе. У среду, 13. новембра, професори и ученици чачанских школа казивали су најлепше стихове, мудре мисли и одломке из прозних текстова највећих руских писаца и мислилаца. Програм је био обогаћен и музичким делом јер су посетиоци могли да уживају у руским народним песмама Каћуша, Рјабинушка и Подмосковске вечери, које су свирали чланови оркестра Културно-уметничког друштва „Абрашевић”, као и у извођењу руске духовне песме Господи помилуј коју је отпевала Милица Матовић, проф. српског језика.

У програму су учествовали и професори српског језика: Оливера Крупеж, Милена Лисица, Сања Перовановић, Богдан Пауновић, Наташа Пауновић и Бојана Вуловић; Ксенија Радојичић, професор руског језика, као и ученице осмог разреда Маша Штављанин и Ивана Нишавић, које су поезију казивале на руском језику.
Поносни смо на чињеницу да смо четврту годину за редом окупили љубитеље руског језика, књижевности и културе и жеља нам је да ова манифестација траје дуги низ година јер су културне везе између Србије и Русије нераскидиве.

vrp1

vrp2

vrp3

vrp4

vrp5

vrp6

vrp7

vrp8

vrp9

vrp10

vrp12

vrp13