ПРВА НАГРАДА НА ЕДУКИНОМ КОНКУРСУ ЗА УГЛЕДНИ ЧАС

edukaИздавачка кућа Едука из Београда већ пет година објављује конкурс за угледне часове који су прилагођени образовним и васпитним потребама ученика савремених генерација. Најбољи радови објављују се у зборнику Час за углед како би били доступни свим учитељима и наставницима.

Овогодишњи конкурс односио се на припреме по новим програмима наставе и учења за трећи, односно седми разред основне школе, за све предмете. Критеријуми за оцењивање обухватали су функционалност, применљивост у наставној пракси и креативан приступ – уз поштовање одговарајућих стандарда. Услов је био да припреме рефлектују добар пример наставне праксе у иновативним приступима настави/учењу – у духу развијања способности и вештина за стицања знања и умења, са нагласком на самосталном, проблемском и истраживачком учењу.

Оливера Крупеж добила је прву награду за час интегрисане наставе Јабука као мотив у књижевности. Припрема је написана према искуствима са одржаних угледних активности које се поводом Светског дана јабука организују у ОШ Милица Павловић.

Професорка Крупеж представљала је школу на штанду Едуке на Београдском сајму књига, где јој је додељена награда и примерак електронске верзије Зборника Час за углед 5.

eduka2

eduka3

eduka4

eduka5