ИЗЛЕТ У ТОПОЛУ

Topola16Моји другари и ја били смо на дивном пролећном излету. Кренули смо у уторак, 22. октобра, у 8. 00 ујутру у Тополу.

Пут нас је водио ка Горњем Милановцу и планини Рудник. Када смо стигли у Тополу, имали смо прилику да обиђемо цркву, као и Карађорђев конак, у којем смо чули занимљиву причу о великом јунаку, која нас је у потпуности очарала. Црква је била мала, шарена и скромна, али одисала је вером и побожношћу. Неки ученици су запалили свеће, а њихов пламен дуго је трептао док смо ми стајали око њега и грејали се. Маузолеј Карађорђевића изгледао је величанствено. У њему се налази мозаик који се састоји од преко седамсто педесет композиција и четрдесет милиона стаклених коцкица разних боја. Обишли смо и лепу кућу краља Петра Карађорђевића где су се налазили многи портрети чланова ове династије.
Наставак пута био је везан за Крагујевац и Шумарице. Посетили смо Музеј 21. октобар“, где смо се упознали са историјом Крагујевца. Имали смо прилику да погледамо какве су биле ђачке књижице и свеске. Са водичима смо кренули у панорамско разгледање меморијалног парка. Све нас је заинтересовао споменик пето три који је посвећен ђацима и њиховим наставницима који су страдали у Другом светском рату.
Мислим да је ово био леп излет и да ћемо га увек памтити. Није важно где путујемо, али је важно да будемо са људима које волимо и који нас воле.

Кристина Јоловић и Ања Белошевић IV4

Topola1

Topola2

Topola3

Topola4

Topola5

Topola6

Topola7

Topola8

Topola9

Topola10

Topola11

Topola12

Topola13

Topola14

Topola15