ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА

edj6У четвртак, 26. септембра 2019. године, у ОШ ,,Милица Павловић” обележен је Европски дан језика, који за циљ има подизање свести о богатој језичкој разноликости Европе. Тема овогодишњег програма била је На путовању кроз… / Auf einer Reise durch ... / Тravelling around…

Кроз интерактивне презентације ученици наше школе поделили су своје утиске са путовања са многобројном публиком, која је била расположена да се укључи у дискусију, такође, на страном језику. За један школски час упознали смо Лондон, Фрајбург и друге градове, а кроз Нушићево дело ,,Кирија” посетили Италију. Као успомену са овог заједничког путовања понели смо пакетиће са порукама на различитим језицима и фотографије начињене уз помоћ рама направљеног за ову прилику. Све то припремили су наши креативни и вредни ученици.
Нека путовања која су наши ученици презентовали су наградна путовања, а освојили су их учешћем на републичким такмичењима или квизовима.
Поред указивања на потребу учења страних језика, хтели смо да скренемо пажњу и на вредности различитих култура. На овај начин смо искористили прилику да све на то подсетимо.
Ако говоримо и разумемо више језика, отворенији смо за многобројне културне, научне и друштвене могућности. Желимо да подстакнемо, пре свега децу, на учење страних језика јер је то важно за нашу будућност, за размену и стицање нових искустава.
Од давнина се каже да колико језика говориш, толико људи вредиш.

Стручно веће за стране језике

edj1

edj2

edj3

edj4

edj5

edj7

edj8

edj9

edj10

edj11

edj12

edj13

edj14

edj15

edj17

edj18