СЕДМАЧКА ЕКСКУРЗИЈА И ЛЕПОТЕ ВОЈВОДИНЕ

sedmeks27Седмачка екскурзија која је трајала два дана, реализована је од 19. до 20. априла и обухватала је преноћиште у хотелу Патриа у Суботици. Ученици су имали прилику да обиђу многобројне занимљиве историјске знаменитости и уживају у природи.

Аутопревоз „Матовић" обезбедио је сигурно и забавно путовање, што је свима било од великог значаја. Ђаци су са својим одељењским старешинама прво посетили манастир Крушедол на Фрушкој гори, дивећи се живописном окружењу и осликаним фрескама из 16. века.
Након краћег пута посетили су цркву Светог Николе и Гимназију у Сремским Карловцима, која је све задивила својим невероватним ентеријером. Поред посете Сремским Карловцима, ученици су уживали и у Петроварадинској тврђави и шетњама на дужој паузи у Новом Саду, где су у центру града имали прилику да виде Српско народно позориште, Катедралу и друге интересантне грађевине. Први дан путовања приводио се крају доласком у хотел у Суботици где су ученицу имали сигуран оброк и одмор након обиласка, а потом и дружење у дискотеци.
Наредног дана посетили су детаљно град у коме су одсели и уживали су у слободном времену које су имали на располагању. При обиласку посетили су Зоолошки врт на Палићу и Палићко језеро. Дворац Дунђерски одушевио је све посетиоце својом необичношћу и архаичношћу, као и богатом природом која га окружује. Оба дана ученике је пратило лепо и сунчано време, што је било од изузетног значаја. И више него задовољни, ђаци су наставили своје путовање ка Чачку након последње знаменитости, уживајући и размењујући своје утиске.

Милица Милошевић VII/6

sedmeks1

sedmeks2

sedmeks3

sedmeks4

sedmeks5

sedmeks6

sedmeks7

sedmeks8

sedmeks9

sedmeks10

sedmeks11

sedmeks12

sedmeks13

sedmeks14

sedmeks15

sedmeks16

sedmeks17

sedmeks18

sedmeks20

sedmeks21

sedmeks22

sedmeks23

sedmeks24

sedmeks25

sedmeks26