СВИ НА СНЕГ

dns1Ученици млађих разреда наше школе организовали су са својим учитељицама зимску активност у Катићима, која је подразумевала једнодневни излет на чист ваздух, потпуно растерећено од школских обавеза дружење и уживање у зимским чаролијама. Планирано је да на овај излет оду у три термина ученици двадесет и два одељења млађих разреда, и то 28. фебруара, 1. марта и 5. марта. Како су се провели неки од ученика који су уживали у последњим снежним данима, поделили су са нама пишући о томе шта им је било најзанимљивије.

ЈЕДАН ДАН НА СНЕГУ

У четвртак, 28. фебруара 2019. године, ученици млађих разреда са својим учитељицама провели су један дан на снегу. Кренули смо аутобусима ујутру у 9. 30 часова. Ишли смо у место Катићи.
Оно се налази на обронцима планине Јавор, у близини места Ивањица. Место је на већој надморској висини па је било доста снега и четинарске шуме.
Сместили смо се у хотел и спремили за снег. Био је топао, сунчан дан. Учитељице су са својим ђацима организовале игру. Санкалиште је оживело уз дечју срећу и љубав према снегу. Чуо се смех, вриска. Било је клизања, санкања, грудвања, организовано је прављење возића и великих грудви од снега. Како је време одмицало, било је уморних, губљења клиска и заједничких потрага. Уследио је кратак одмор уз чај на снегу и наставак дружења. Касно после подне вратили смо се у хотел на ручак. После ручка свако одељење организовало је време са својим учитељицама. Неки су наставили са санкањем, а нека одељења су обишла школу која се налазила у близини.
Око 16. 30 часова спремили смо се за повратак кући. Прошли смо кроз Ивањицу, Ариље, поред Пожеге и Овчар Бање, и стигли у Чачак око 18. 00 часова. Захваљујући будном оку учитељица све је прошло без инцидената. Оне су својим фотоапаратима забележиле сваки диван тренутак који ће нам помоћи да се свега још дуго сећамо.

Ања Белошевић III/4 и Михаило Белошевић IV/5

dns2

dns3

dns4

dns5

dns6

dns7

dns8

dns9

dns10

dns11

dns12

dns13

dns14

dns15

dnsn1

dnsn2

dnsn3