ПРОСЛАВИЛИ СМО ШКОЛСКУ СЛАВУ

SvS17У недељу, 27. јануара, свечано смо обележили Савиндан, школску славу. Приредба је отворена химном Светом Сави коју је отпевао хор под руководством Виолете Славковић, проф. музичке културе, а након тога свим присутним гостима обратио се директор школе Зоран Илић.

Он нас је, између осталог, подсетио да је све што је остало иза Светога Саве духовна читанка која преноси мир, љубав, човекољубље, оданост вери и молитви, што нас чини комплетним личностима; да је Свети Сава симбол српске нације; да је племенио душу Србије врлинама које у себи носи изворно хришћанство, које је он проповедао на разумљив начин, стварајући посебан вид православља, наше светосавље.
У сваком поколењу Свети Сава се јавља као истина, као истрајан борац, као усмеривач наших стремљења, под чијим окриљем очекујемо ведру и поштену будућност. Изазови човековог духа једнако су се јављали и у време Светога Саве и у данашње време. Својим делом Свети Сава се супродставио изазовима, победио време и отворио пут потомцима ка правим духовним вредностима. Он нас је на прави начин увео у ред крштених и просвећених народа. Носимо његов благослов све дотле док смо крштени и просвећени његовом православном вером.
Након обраћања директора школе уследио је свечани обред ломљења колача. Хор школе отпевао је још три песме. Маша Штављанин, ученица седмог разреда, водила је програм говоривши о истакнутим личностима српске нације који су се руководили светосављем и тиме најавила драматизацију песме Три хајдука Јована Јовановића Змаја, коју је осмислио са ученицима седмог разреда Живота Драмлић, професор ликовне културе. Костиме за представу радила је проф. ликовне културе Сања Живановић. Свечаност је завршена песмом Српкињица коју су певали ученици II/1, II/2 и II/3 одељења, а уз коју су играли, спремивши посебну кореографију, ученици II/4, II/5 и II/6. Цео њихов наступ осмислиле су и припремиле учитељице: Весна Јеротијевић, Анђелка Томовић, Тања Поповић, Весна Анђелковић, Маја Кораксић и Снежа Бабић.

Чланови Новинарске секције

 

 

SvS1

SvS2

SvS3

SvS4

SvS5

SvS6

SvS7

SvS8

SvS9

SvS10

SvS11

SvS12

SvS13

SvS14

SvS15

SvS16