ОСМАЦИ НАДЕЖДИ И РИСИМУ

LK1Уметничко одељење Машинско-саобраћајне школе организовало је 3. и 4. новембра ликовну колонију под називом „Осмаци Надежди и Рисиму“.
Претходно, током октобра, расписан је конкурс за најбољи ликовни рад урађен на часу ликовне културе. На конкурсу је учествовало 39 школа Моравичког округа, a комисија је изабрала најбоље радове чији су аутори и учествовали на самој колонији. Међу њима била је и ученица наше школе Мина Пешић 8/2, која је колонију посетила са својом наставницом ликовне културе Сањом Живановић.

У склопу колоније одржано је предавање о животу и раду сликара Надежде Петровић и Богића Рисимовића-Рисима, а ученици су урадили по један рад уљаним бојама по узору на дела ова два значајна уметника, захваљујући којима је наш град уцртан на мапи важних културних центара због богате уметничке и културне баштине. Такође, одржано је предавање о уљаном сликарству и ученици су се упознали са техником сликања уљаним бојама. Циљ колоније је побољшање сарадње Уметничке школе са основнима школама и приближавање програма рада те школе осмацима, али и широј публици.
Радови настали на колонији биће изложени 21. децембра током промотивних активности Уметничке школе. Том приликом публика ће имати шансу да изгласа најбољи рад чији ће аутор бити награђен, као и школа из које је тај ученик.
Награда победничкој школи је израда мурала који ће осликати професори и ученици Уметничке школе.

Сања Живановић, проф. ликовне културе

LK2

LK3

LK4