ШЕТЊА ДО СПОМЕН-ПАРКА

ssp3У петак, 2. новембра, одељење IV/4 било је у дивној јесењој шетњи са вероучитељем Милошем Живановићем и учитељицом Миленом Аћимовић. Након получасовне шетње стигли смо на спомен-парк који је био покривен ћилимом од лишћа мамећи нас да што пре на њега легнемо и пригрлимо га. Правили смо гомиле од лишћа и скакали на њих. Бацали смо лишће око себе и са њим плесали.

Након тога кренули смо да се пењемо до највишег узвишења у парку на коме се издизао огроман споменик. Неки од нас су га први пут видели. Учитељица и вероучитељ су нам испричали причу о њему. Споменик је посвећен борцима нашег краја који су страдали у биткама на Јелици за време Другог светског рата. Запамтићемо да то место сведочи о тешкој борби нашег народа за слободу. Остатак времена провели смо у игри. Попели смо се високим мермерним степеницама, а затим смо се са друге стране котрљали и спуштали. Смех је красио наша лица јер смо уживали у игри и дружењу.
Дошло је време за повратак у школу. Вратили смо се пуни различитих утисака; радост због времена проведеног са другарима била је истовремено проткана тужним осећањима због приче о нашим храбрим прецима који су окончали своје животе у страшном рату. Чуваћемо у срцима сећање на овај леп и другачији школски дан.

Даница Јовашевић IV/4

ssp10

ssp11

ssp12

ssp13

ssp1

ssp2

ssp9

ssp14

ssp15

ssp16

ssp4

ssp5

ssp17

ssp18

ssp19

ssp20

ssp6

ssp7

ssp8

ssp21

ssp22

ssp23