КЛУБ ДРУШТВЕНИХ ИГАРА

drustveneigre1Клуб друштвених игара ,,Астал“ из Београда у сарадњи са Канцеларијом за младе и Домом културе организовао је 2. новембра Вече друштвених игара у клубу Дома културе, на којој се вршила промоција игара, као што су: The Settlers of Catan, Dixit, Carcassone, Kingdomino, Codenames и друге, али и традиционалне, шах и карте. Моји другари и ја посетили смо ову манифестацију и лепо се забавили. Одиграли смо интересантну игру Dixit где смо морали да употребимо своју машту. Уз смех и шалу време је брзо прошло, није било важно ко је победио јер смо сви били задовољни. Мислим да би наш град био много лепши када би било више оваквих догађаја где је организовано дружење и за старе и за младе.

Да ли сте знали?
Dixit је уметнички илустрована игра креативног нагађања, у којој ваша машта прича причу. У овој награђиваној друштвеној игри играчи ће, користећи прелепо илустроване слике на својим картама, пробати да збуне своје противнике и погоде која слика одговара причи. Погодити праву карту само је пола битке; да би стварно успели, ваши пријатељи морају да пресуде да ли ваша прича одговара слици!
У сваком потезу приповедач ће рећи кратку реч или фразу, реченицу или асоцијацију, мимику или песмицу која одговара једној слици међу његовим картама. Тада ће сваки играч међу својим картама одабрати карту која највише одговара тој асоцијацији, и онда ће сви морати да погоде која је приповедачева карта за коју је овај измислио своју кратку причу. Погађањем праве карте ви ћете бити ближи победи; убеђивањем осталих играча да је ваша карта најбоља, бићете још ближи. Dixit је лака и забавна игра коју могу да играју и деца и одрасли и свидеће се свима који су маштовити. Ова игра проглашена је у 2010. години за најбољу игру на свету, а ову престижну награду добио је Spiel de Jahres.

Наталија Милосављевић VII/6, Члан Новинарске секције