ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЗА АНАЛФАБЕТУ

alf12Због великог интересовања ученика и наставника за представу Аналфабета, која је премијерно изведена за Дан школе, ученици одељења VII/4 са задовољством су на крају недеље заблистали још једном као глумачка екипа. Они су у петак, 2. новембра, са својом наставницом српског језика Јеленом Јововић организовали представу, и то у два термина: у 12.00 за плаву смену и 12.30 за црвену смену. Аналфабета је дело које је нама већ познато јер смо га читали и анализирали у шестом разреду, па су нам ликови били посебно смешни јер смо знали шта ће се на крају са њима десити. У оба термина присуствовали су ученици петог, шестог, седмог и осмог разреда, тако да ће неки од њих тек читати ово Нушићево дело.

Представу шаљивог карактера ученици су помно пратили, наравно, смејући се све време. Представа је била одлична, а глумци лепо костимирани, за шта се побринула наставница ликовног Сања Живановић. Најсмешнији је био начелник који није знао шта значи реч аналфабета, па је звао своје помоћнике који су то покушали да разјасне на духовит начин. Реч су погрешно превели, тако да је школски надзорник испао неписмен човек, а та информација стигла је и до министра. Начелник је највећа незналица јер није знао да је аналфабета неписмен човек, нестручан, онај који не зна да чита и пише.
Могу слободно рећи да је представа испунила сва наша очекивања, да смо се забавили, нешто научили и да су сви ученици само похвално о њој говорили. Надам се да ћемо имати прилику више да гледамо представе које наши другари припреме.

Маја Станушић VII/6, члан Новинарске секције

alf1

alf2

alf3

alf4

alf5

alf6

alf7

alf8

alf9

alf10

alf11