ПРОМО ЕКО ДАН

eko62Поводом дана посвећеног екологији, очувању природе и ширењу еколошке свести код младих, у суботу, 13. октобра 2018. године, у оквиру Mеђународног програма Еко-школа, одржана је трибина Промо еко дан.
Овај датум обележен је у ОШ „Свети Сава" у Атеници, а учествовале су још и ОШ „Милица Павловић“ и „Ратко Митровић“, школе које имају лиценцу Еко-школе. Прва је наступила школа домаћин, затим наша школа, па ОШ „Ратко Митровић“. Сви ученици су имали занимљиве идеје како можемо спасити природу, презентујући активности својих школа из различитих области екологије, неко кроз филм, а неко кроз кратке драматизације и рецитале. 

Ми смо са својим наставницама српског језика Бранком Вукајловић и Милицом Матовић припремили занимљиво еколошко стабло на коме су биле исписане еколошке заповести које смо казивали наизменично, а све то било је употпуњено музичким делом и рецитацијама које величају природу и истичу лепоту уживања у њој. На крају програма даривали смо еколошко стабло ученицима ОШ „Свети Сава“ као знак сарадње и искреног пријатељства. Тиме је симболично завршен драмско-рецитаторски програм, након чега су реализоване три радионице: Упознај биљни свет наше школе, Бициклијада – правила у саобраћају и Полигон спретности, које смо посетили са наставницом биологије Маријаном Марковић.
Био је то занимљив дан, не само за стицање нових знања из екологије, већ и за упознавање и дружење са вршњацима из других школа. Дружење је завршено тако што су посађене саднице јавора и брезе, које ће симболично сведочити о свим активностима тог дана.

Арсеније Ковачевић VI/2

eko1

eko2

eko3

eko4

eko5

eko6