ПРОСЛАВИЛИ СМО ДАН ШКОЛЕ

dns14У среду, 17. 10. 2018. године, свечано смо прославили Дан школе. Уз присуство великог броја званица, ученици и наставници су се потрудили да програм који су припремили буде и ове године пропраћен великим аплаузом, који је увек потврда да се труд и рад у сваком времену вреднују. Приредбу је отворио хор ученика старијих разреда Химном школе, а затим се свим присутнима обратио директор школе Зоран Илић речима:

Драги ученици, уважене колеге и поштовани гости, част ми је и задовољство поздравити вас у име колектива ОШ ,,Милица Павловић“ и захвалити вам се на присуству поводом обележавања Дана школе.
Наша школа почела је са радом давне 1937. године и данас слави свој 81. рођендан. Кроз своје постојање мењала је свој назив, али не и циљ који је имала. Почела је под именом ,,Народна школа војвода Степа“, а своје највеће успехе доживела је под данашњим именом, који је добила 10. априла 1959. године. Школу данас похађа 1264 ученика распоређена у 48 одељења.
Према својим интересовањима, ученицима нудимо велики број секција, а поред тога организујемо приредбе, песничке сусрете, позоришне представе и многе друге активности које обогаћују образовни, васпитни и културни живот школе.
Данас смо веома опремљена школа захваљујући великом залагању локалне самоуправе, колектива, родитеља и ученика. Значајно су се побољшали услови рада, а самим тим и резултати које су постизали ученици наше школе, по којима смо препознатљиви, не само на локалном нивоу, него и на нивоу Републике Србије. Значајан број наших ученика који је учествовао на општинским, окружним и републичким такмичењима на прави начин презентовао је школу. По резултатима на завршном испиту ученика 8. разреда увек смо у самом врху Моравичког округа. Тиме смо показали да поседујемо веома квалитетан наставни кадар, који са великом љубављу и залагањем приступа свом позиву, а такође, свакодневно усавршава своју наставну праксу у циљу подршке и помоћи ученицима. Кроз улагање у образовање слика нашег града може бити много лепша, а наша школа на најбољи могући начин чини да та слика буде садржајнија и вреднија. Све то не би било потпуно да не постоји одлична сарадња са локалном самоуправом. Захваљујемо се на досадашњим бројним улагањима и очекујемо да се сарадња настави. Већ су у плану неки пројекти и надамо се њиховој реализацији.
Још једном, свим бившим и садашњим ученицима, као и запосленима, честитам Дан школе!
Уживајте у програму који је припремио Тим за културну и јавну делатност школе са својим ученицима!

Након тога уживали смо у сплету песама Јеси лʼ чуо, мили роде, Касаба и Ај, русе косе, који је отпевао хор под руководством Виолете Славковић, проф. музичке културе, а затим у композицији Коло у х-молу, коју су извели ученици Немања Брковић на хармоници и Андреј Зоћевић на виолини. Уследио је рецитал о школи који је на шармантан начин казивао Александар Јовашевић, ученик четвртог разреда, а најупечатљивија била је беседа Душанке Митић, проф. српског језика у пензији, која је говорила о данима проведеним у нашој школи, о васпитању, деци и задовољству сваког просветног радника када уђе у разред. Централни део свечаности, хумористичког карактера, била је драматизација Нушићевог комада Аналфабета коју су припремили Михаило Јањушевић, Јован Бараћ, Маша Штављанин, Душан Стојиљковић, Вељко Николић и Теодора Ђунисијевић, ученици VII/4 одељења, са својом професорком српског језика Јеленом Јововић. Сценографију и костиме за представу радила је проф. ликовне културе Сања Живановић. Водитељ програма била је Ивана Нишавић, ученица VII/4 одељења.

Чланови Новинарске секције

dns1

dns2

dns3

dns4

dns5

dns6

dns7

dns8

dns9

dns10

dns11

dns12

dns13