ПРОМОЦИЈА НОВОГ УЏБЕНИКА БИОЛОГИЈЕ

Представљање уџбеничког комплета за 5.разред по новом Програму наставе и учења (штампани уџбеник, дигитални уџбеник и приручник обогаћени мултимедијалним садржајима, методички приручник, контролни задаци и тестови) издавачке куће БИГЗ школство, за наставнике биологије Чачка, Горњег Милановца и Лучана, одржано је у ОШ „Милица Павловић” у суботу, 14.априла, у кабинету за биологију.

Аутор уџбеника је Дејан Бошковић, колега импресивне биографије, аутор бројних остварења међу којима су најпознатији наставнички сајт Биолошки блог (https://bioloskiblog.wordpress.com) који нас први обавештава о важним темама, несебично дели сопствене радове са нама, младе упућује на лакше учење уз ђачки портал Штребер (https://www.shtreber.com)… а иза свега стоји велики рад којим подстиче све нас.
Тајна Дејановог успеха: „… Успех за наставника, како ја на то гледам, нешто је сасвим „обичније”. Успех је када научим ђаке, када их приволим да уче мој предмет и чак можда и усмере своју будућу професију ка томе. Успех је када ме запамте и када део мог предавања и филозофије о томе шта је добро уграде у свој живот. Бити део толиких живота је оно што једног наставника чини да буде више од једног човека. Уз све то, када ми млађе колеге кажу да сам утицао на њихов рад, а ти дивни људи утичу даље на друге младе људе, каква је мени награда више заиста потребна?“
О новом уџбенику, садржају, тематским целинама, спиралном начину учења, смисленом и активном учењу, исходима и мотивацији ученика говорила је Биљана Ускоковић Брковић, рецензент уџбеника.

https://bioteme.wordpress.com

pub1

pub2

pub3

pub4

pub5

pub6

pub7

pub8

pub9

pub10

pub11

pub12

pub13

pub14

pub15

pub16