УГЛЕДНИ ЧАС НА ТЕМУ„ХОЛОКАУСТ И ГЕНОЦИД– КУЛТУРА СЕЋАЊА“

Поводом светског Дана сећања на жртве холокауста и геноцида у Другом светском рату, Оливера Крупеж, професорка српског језика, одржала је угледни час на тему „Холокауст и геноцид“.

У четвртак, 25. јануара, у препуној свечаној сали наше школе, ученици седмог и осмог разреда имали су прилику да прошире своја знања о овој тешкој теми.
Холокауст је назив за систематски државни прогон и геноцид над Јеврејима током Другог светског рата од стране нацистичке Немачке и њених сарадника.
Преко међупредметне корелације повезивањем садржаја програма за седми и осми разред, тачније наставних јединица у којима је обрађена ова тема, ауторка је истакла да сећање на жртве холокауста треба да буде опомена свима у свету и подсећање да те злочине никада не смемо заборавити.
Други светски рат однео је преко шест милиона недужних жртава – припадника јеврејског народа који се нашао на мети систематског истребљења од стране нацистичких држава.
Поред Јевреја и Срби су у великој мери били жртве нацистичких злочина.
Аушвиц, Треблинка, Матхаузен, Дахау, Мајданек, Јасеновац, Старо Сајмиште, Јајинци, само су нека од масовних стратишта невиних жртава током Другог светског рата.

https://tanjadjordjevic.blogspot.rs/

Holokaust1

Holokaust2

Holokaust3

Holokaust4

Holokaust5

Holokaust6

Holokaust7

Holokaust8

Holokaust9