ПРОСЛАВИЛИ СМО САВИНДАН

И овај Савиндан обележили смо свечано и достојанствено као што доликује школи са традицијом и угледом која већ осам деценија поносно и успешно васпитава, образује и шаље у свет генерације ученика. У присуству великог броја гостију, бивших и садашњих радника школе, ученика и овогодишњих домаћина славе, ђачких родитеља Радивојевић Јоване и Душка, обележили смо школску славу, Светог Саву.

Након што је школски хор под вођством професорке музичке културе, Виолете Славковић, извео Химну Светом Сави, ученицима, радницима и гостима ОШ „Милица Павловић“, обратила се в.д. директорка школе Марија Недељковић - Правдић, која је поздравила све присутне, честитала школску славу и у својој беседи истакла да се просветни радници налазе на једном од најузвишенијих положаја и задатака у друштву, које је управо Свети Сава поставио, да просвећују, васпитавају и образују младе људе да буду боље и здраве личности, јер само здрави људи, здраве личности могу да направе здраво друштво.
„Више од осам векова како се у ово време сваке године подсећамо дела и аманета Светог Саве. Чињеница да са једнаком љубављу и поштовањем о њему говоре свештеници, историчари, филозофи, песници и неуки људи, говори о томе да он у једнакој мери припада свима. Угледајмо се на Светог Саву и следимо пут Светог Саве, посебно ми у просвети. Образујмо и културно уздижимо децу а и себе, од тога зависи будућност ове земље,“ истакла је директорка.
После беседе директорке школе, уследио је најсвечанији тренутак дана – чин резања славског колача, беседа свештеника и обраћање домаћина славе, који је даровао школи комплетно опремљену учионицу. Драмска секција била је на висини задатка и ове године.
Бојана Никшић, професорка српског језика, припремила је веома занимљив драмски комад Путовање Светог Саве.
Програм су рециталима обогатили ученици млађих разреда и хор школе који је извео више нумера.
Сценографију и костиме, као и изложбу посвећену животу и делу највећег српског светитеља и просветитеља, Светог Саве, припремили су Сања Живановић и Живота Драмлић, професори ликовне културе. Техничку подршку пружили су вероучитељи Милош Живановић и Ђорђе Чоловић.
Славећи Савиндан чувамо сећање на првог српског архиепископа и просветитеља Светог Саву. Осам векова касније, имамо задатак да симбол Светосавља и љубав према знању, преносимо на ученике и да, обављајући овај племени тпозив, поштујемо вредности које је утемељио родоначелник српске духовности и културе.

https://tanjadjordjevic.blogspot.rs

svsava1

svsava2

svsava3

svsava4

svsava5

svsava6

svsava7

svsava8

svsava9

svsava10

svsava11

svsava12

svsava13

svsava14

svsava15

svsava16

svsava17

svsava18

svsava19

svsava20

svsava21

svsava22

svsava23