НА ЈЕДАНАЕСТОМ ПО РЕДУ ФЕСТИВАЛУ НАУКЕ

Једанаести по реду Фестивал науке под слоганом Један на један одржан је на Београдском сајму у периоду од 14. до 17. децембра. Ученици наше школе са својим наставницима посетили су ову манифестацију 17. 12. 2017. године.

fn1

Посетиоци су имали прилику да се опробају у експериментима из хемије, физике, роботике, електронике и електротехнике. Могли су да виде диносауруса из Природњачког музеја, експерименте из хемије, мале роботе и костур из археолошког налазишта Виминацију
Преко 30 хиљада посетилаца имало је прилику да се упозна са бројним научним изазовима из света науке. У четири хале Београдског сајма посеотице Фестивала дочекало је више од 700 научника, 53 интерактивне поставке, четири изложбе и програм на великој Научно-фанастичној бини.
Посетиоци су могли да да виде и испробају различите научне експерименте. Представљали су се факултети, компаније, научни институти.

fn2

fn3

fn4

fn5

fn6

fn7

fn8

У недељу, 17. 12.2017. године наша школа је посетила Фестивал науке у Београду. Стигли смо око 11 часова и посетили хале 7, 8 и 9. Тамо је било разних експреримената и огледа. Видели смо Теслину куглу, виртуелну планету Земљу и многе друге занимљиве ствари попут робота који чита емоције, апарата за рециклажу лименки, виртуелни пут до свемира... Мени је најзанимљивије било писање на писаћој машини старој преко 100 година. Било ми је јако лепо на Фестивалу науке. Лепо смо се забавили и понешто научили. Надам се да ћемо овај сајам посетити и следеће године.

Ђурђа Радмилац, VI5

fn9

fn10

foto by Милена Луковић VIII5