Драги наши прваци, поштовани родитељи и остали гости добро дошли у Основну школу „Милица Павловић“. Ми смо данас посебно срећни јер примамо нову генерацију ђака првака. Једна смо од најугледнијих и најстаријих школа у граду и ове године славимо 80 година постојања школе. Учинићемо све да се ђаци прваци у школи осећају пријатно, срећно и задовољно.

Драги наши прваци данас сте закорачили у најлепше раздобље свог живота - у ђачко доба. Од овог тренутка испред вас се отвара дуг пут на чијем крају вас чекају две највеће животне вредности. То су знање и пријатељство. Знање ће вам подарити ваши учитељи. Они су ту због вас и свако од њих ће вам, пре свега због своје љубави према деци, свим срцем помоћи да савладате школске задатке, изградите себе и своју будућност. Они ће се, као и ваши родитељи, радовати вашим успесима, победама на такмичењима, а када године прођу и успешним каријерама... зато их поштујте, верујте им и слушајте њихове мудре савете који ће вам бити драгоцени и када постанете одрасли људи.
Друга вредност коју ћете понети из својих школских дана је пријатељство. У овом тренутку не знате, али можда баш сада ту поред вас стоји ваш најбољи друг или другарица, ваш пријатељ за цео живот који вас неће оставити на пола пута или заборавити у тешким тренуцима. Зато је много важно да пре свега, будете добри другари, да помогнете једни другима кад помоћ затреба, да заједно славите успехе и да заједно тугујете због неуспеха, да поделите ако имате више и да не замерате оном ко има мање. Само тако ћете постати добри људи, а то је исто толико важно колико и знање које ћете понети на крају школовања.
Родитељима желим да са пуно љубави и стрпљења прате школовање своје деце, да успоставе добру сарадњу са учитељима и радницима школе, а учитељима честитам пријем нове генерације. Песмом и игром ће вас поздравити мали хор наше школе и ученици 4. разреда који су са својим учитељима припремили забаван програм да вам у игри и весељу протекне први дан у школи. Драги наши прваци, поштовани родитељи, основна школа  „Милица Павловић је данас, за све вас широм отворила своја врата. Као што би један песник рекао: ДОБРОДОШЛИ СВИ ПРВАЦИ ПОСТАЛИ СТЕ САДА ЂАЦИ! Срећан вам први школски дан!