НАШИ НЕМАЊИЋИ НАЈУСПЕШНИЈИ

Као и претходних година, ОШ ,,Милица Павловић” учествовала је на фестивалу маски града Чачка. Ми, родитељи првака, осетили смо потребу да на неки начин дамо допринос како би се деца забавила, дружила и нешто ново научила.

Иако се нисмо познавали, неколико мајки се спонтано окупило и задужења су подељена. Како бисмо укључили више ученика са жељом да их усмеримо на тимски рад и дружење, определили смо се за маску Немањићи, која је представљала родоначелнике прве српске династије, Стефана и Ану са синовима и њиховим супругама. За само један дан купљен је материјал, пронађена шнајдерка, припремљена проба. Имали смо срећу па је ташта Стефана Немање направила веродостојне круне и накит. Две маме су са децом увежбавале излазак на бину, а учитељица пронашла и украсила приказе задужбина, бисере наше историје: Жичу, Студеницу, Хиландар. Иако је у почетку изгледало немогуће да се за два дана све ово осмисли, спроведе и припреми, жеља деце, воља и садарња мајки, техничка подршка тата, а понајвише ветар у леђа, који је и деци и нама давала дивна учитељица Лела Петровић, учинили су да пехар стигне у школу! Није то обичан пехар! По први пут групна маска првачића освојила га је за труд, за своју учитељицу, за своје родитеље, за своју школу. Њиховој срећи није било краја! Није било ни нашој! Заправо, дивно је знати да постоје позитивни, ведри и вредни родитељи, спремни на сарадњу. Што би стари рекли – све се може кад се људи сложе!
*Стефан Немања – Лазар Бралушић, Стефанова супруга Ана – Николина Маслаћевић, Свети Сава – Матија Гујаничић, Стефан Првовенчани – Васо Даниловић, Стефанова супруга – Марија Марић, Вукан – Лазар Димитријевић, Вуканова супруга – Ђурђа Радуловић.

Родитељи ученика из I-4

br. 1

br. 2

br. 3

br. 4

br. 5