ЖУРКА У ДОМУ ПЕНЗИОНЕРА

Ученици наше школе и ученици Гимназије у Чачку, који похађају часове грађанског васпитања, обележили су Међународни дан старих. Овим поводом, у Дому пензионера у Чачку организовано је дружење основаца, гимназијалаца и пензионера са циљем да боље упознамо и више поштујемо једни друге.

Ово је друга година како се у оквиру наставе грађанског васпитања организује обележавање празника старих. Насмејана лица старијих суграђана најбоље говоре колико им овакве посете значе, а Милорад Марић, председник Клуба пензионера Чачка, рекао је да је срећан што и данас постоје млади који знају шта значи уважити старије. 
„Сведоци смо да је данас све мање поштовања према старијима и због тога ми је посебно драго што ови млади људи обележавају са нама данашњи празник. Поруку коју сам добио прошле године, урамио сам и чувам је у канцеларији да ме подсећа да има још увек младог нараштаја који је васпитан да поштује старије, да нам уступи место у превозу и упути по коју лепу реч. Отићи ћемо данас кући срећни, са уверењем да нисмо заборављени, да има младих којима је стало до нас”, рекао је Марић.
Дружење младих и старих Чачана завршено је обећањем да ће се стари реванширати за пажњу и указано поштовање заједничким обележавањем неког од празника посвећеног деци и младима.

Наставник грађанског васпитања Владимир Живановић

Dan starih1

Dan starih2