НАЈВИШЕ ПРИЗНАЊЕ УГЛЕДУ И НАПРЕТКУ ГРАДА ЧАЧКА
ОШ „МИЛИЦА ПАВЛОВИЋ“

Комисија за обележавање празника и доделу признања, на седници Скупштине одржаној 5. децембра 2012. године, после разматрања поднетих предлога, одлучила је да Децембарску награду Града Ћаћка за 2012. годину додели и ОШ „Милица Павловић“, као највише признање за допринос угледу и напретку Града Чачка и ову одлуку објавила у Службеном листу Града Чачка. Награда је додељена на свечаној седници Скупштине, одржаној 18. децембра 2012. године.

Како је у образложењу истакнуто, једна смо од најмодернијих и најсавременијих школа у граду. Располажемо са пет кабинета, дванаест специјалозованих учионица, тринаест учионица опште намене, две просторије за продужени боравак ученика, библиотеком, медијатеком, ђачком кухињом и трпезаријом, зубном амбулантом и др. У школи ради 46 наставника, 27 учитеља и 25-оро ненаставног особља. У 45 одељења распоређено је 1265 ученика, а сваке године, број новоуписаних ученика се повећава. Реализовано је неколико врло значајних пројеката, а данас се припремамо за реализацију пројекта Европска школа за живу планету, као једна од 33 школе из девет земаља, која је изабрана од стране Светске организације за очување планете.
Сходно својим интересовањима, ученици у нашој школи могу да се определе за хор и неку од бројних секција које успешно раде (рецитаторску, драмску, литерарну, граматичку, новинарску, библиотечку, географску, историјску, биолошку, еколошку, мултидисциплинарну, секцију из архитектуре и грађевинарства, из немачког и енглеског језика, из спорта – рукомета, атлетике, кошарке, одбојке). Организују се школске приредбе, представе, песнички сусрети, обележавају значајни датуми, уређује школски лист. На такмичењима из готово свих наставних предмета, на литерарним и ликовним конкурсима, у спортским надметањима, наши ученици постижу успехе на свим нивоима такмичења, од општинских до републичких. И ученици и наставници – узор су у сваком погледу.
Данас, велика је част и привилегија бити на челу установе којој је додељена ова награда. Задовољство је веће што је награда додељена у истој години у којој обележавамо јубилеј – 75 година постојања и успешног рада Школе, која се поноси својим ученицима, врло стручним наставним кадром и завидном опремљеношћу.
Највећим успехом сматрамо то што је кроз нашу школу прошло на хиљаде ученика, који су препознатљиви по својим успесима и наградама, а многи од њих, постали су истакнути чланови друштва. Сви запослени у школи, свакодневно, усавршавају наставну праксу и оплемењују узајамну комуникацију у циљу добре сарадње и подршке сваком ученику. Крајњи циљ коме тежимо није искључиво усвајање конкретног градива, већ развијање критичког мишљења за спознавање правих ведности у животу, уопште.
У име свих запослених и своје име, најсрдачније се захваљујем локалној самоуправи без чије помоћи и подршке све ово не би било могуће и МЗ „3. Децембар“ која је нашу школу предложила Скупштини за награду. Потрудићемо се да радимо још квалитетније и преданије и оправдамо указано нам поверење!

Директор школе
Мирко Лазовић, проф.

dd1

dd2