На угледном часу из српског језика

Роман „Поп Ћира и поп Спира” Стевана Сремца

Радо смо се одазвали позиву наставнице Душанке Митић да будемо њени гости на угледном часу који је припремила са својим ученицима седмог разреда, у свечаној сали, 13. децембра 2012. године.

На почетку часа, наставница Душанка Митић изнела је веома занимљиве податке о броју примерака Сремчевих дела у Градској библиотеци „Владислав петковић Дис“, којих је око петсто. У нашој школској библиотеци има их шездесет два. Истакла је и да је Бал у Елемиру представљао увод у роман, који је иначе настао када је Сремцу ујак Јован Ђорђевић испричао необичну анегдоту о свађи два попа. Наставници се придружила библиотекарка Биља Лукић и саопштила нам још један занимљив податак: у нашој библиотеци има чак двадесет један примерак овог романа. Она је свим присутним ученицима поделила листиће са интернет адресама на којима се могу читати дела из српске књижевности.
Час је био и те како занимљив. Готово сви ученици из одељења ВИИ4 представили су роман Поп Ћира и поп Спира на различите начине: говорили су о животу и стваралашту Стевана Сремца, теми и садржају романа, композицији, ликовима, језику дела, хумору, идеји писца... Највише нам се допало када су, при крају часа, роман представили кроз неколико занимљивих сцена. Неки баш имају глумачког талента! Гости су били одушевљени.

Софија Шиљковић VIII1

pcIMG 1

pcIMG 2

pcIMG 3

pcIMG 4

pcIMG 5

pcIMG 6

pcIMG 7

pcIMG 10