На излету у Ваљеву

У уторак, 13. новембра, у 8.00 ујутру кренуо је аутобус. На излет смо ишле две моје другарице и ја, јер смо освојиле прве три награде на литерарном конкурсу који је расписан поводом обележавања Дана школе. Ишле смо у друштву наставнице Српског, Душанке Митић и бивших наставника Основне школе „Милица Павловић“.

Излет је организован ради полагања венца на споменик Милице Павловић Даре у Ваљеву. Када смо стигли у Ваљево, најпре смо отишли у један парк у ком се налазе споменици борцима у Другом светском рату. Након кратке паузе, пригодан програм је почео. Било је представника из Чачка, Милановца, Ужица, Краљева, Крагујевца и Ваљева. По један представник из сваког града одржао је краћи говор о животу у његовом граду за време Другог светског рата. Последња је говорила жена која је била у истој соби у којој и Милица Павловић Дара оне ноћи када су је одвели и убили. После ове потресне приче отишли смо у парк у којем је Миличина биста. Положии смо венац и одали пошту жени по којој наша школа данас носи име. После краће вожње аутобусом, обишли смо и споменик Стеве Филиповића и направили краћи предах па кренули назад, за Чачак. Кући смо стигли веома уморни, али пуни дивних утисака.
Излет ми се допао, јер сам сазнала много тога о борцу чије име данас носи моја школа. Желела бих да идем на још оваквих излета и чујем занимљиве приче о људима из наших крајева.

Хелена Гојковић VI1

nhbr. 1

nhbr. 2

nhbr. 3

nhbr. 4

nhbr. 5