Чачак, Србија
Понедељак - Петак 7:30-19:30

ДАН ШКОЛЕ УЗ МЕРЕ ПРЕДОСТРОЖНОСТИ

ОШ „Милица Павловић” Чачак обележила је 84 године постојања и врло успешног рада.

Прво школско звоно зачуло се 17. октобра давне 1937. године. Народна школа војводе Степе неколико пута је мењала своје име. Априла 1954. названа је Основна школа „Милица Павловић” по професорки књижевности, народном хероју из Другог светског рата. Од постанка до данас, неколико је пута дограђивана и уређивана, ширила се и расла уз бројне генерације ученика од којих су многи постали изузетно успешни људи.

Дан школе традиционално се обележава уз свечани програм и богату трпезу, у присуству чланова колектива, представника родитеља и представника локалне самоуправе. Протекле и ове школске године, ситуација проузрокована пандемиром условила је прославу без великог окупљања.

Након честитке директора, са жељом да наставимо са успесима и резултатима по којима смо деценијама препознатљиви, уследило је послужење у наставничкој канцеларији. Присутне колеге погледале су промо-филм о школи и њеним активностима у претходној школској години и првим недељама текуће године, који је овим поводом припремио Тим за културну и јавну активност школе.